Audyt Finansowy
Zacznijmy od podstaw. Analiza finansowa oparta na danych sprzedażowych, kosztowych i inwentaryzacji. Docieramy do najgłębszych zakamarków struktury finansowej w poszukiwaniu utraconych zysków. Analizujemy faktury zakupowe, sprzedaż, receptury, koszty stałe i zmienne, kończąc raportem zysków i start restauracji.
Menu Engineering
Inżynieria menu to sposób na ocenę rentowności menu w restauracji. Wykorzystując dane o sprzedaży i kosztach żywności, można wskazać, które dania mają być polecane , wspierane np marketingowo lub usuwane z karty. Wyposażona w te dane inżynieria menu polega na kategoryzowaniu pozycji menu w oparciu o ich popularność (wielkość sprzedaży) i rentowność.
Konsultacje, szkolenia, wsparcie
Wynik finansowy Twojej restauracji to tylko początek działań naprawczych. Nie zostajesz jednak sam z problemem. Wspieramy Cię na każdym kroku, począwszy od szkoleń, konsultacji czy wdrożeniu omówionych zadań, mających na celu poprawę rentowności Twojej restauracji.
AUTORSKIE OPROGRAMOWANIE DLA HORECA
Profit Manager
Stworzyliśmy Profit Managera, czyli intuicyjny system nawigowania Twojego biznesu wg zasady – WSZYSTKO SIĘ ZGADZA – sprzedaż, koszty i przede wszystkim ZYSKI!
Profit Manager w czytelny sposób, w trybie dziennym pokazuje relację zakupów jedzenia i napojów brutto do osiąganego obrotu brutto, równocześnie uwzględniając stany magazynowe wartościowo, także brutto. Zapisz się na darmowy webinar i dowiedz się więcej w jaki sposób prowadzić rentowną restaurcję.
Profit Manager wspiera:
- Tworzenie receptur z obliczaniem FC i ceny sprzedaży
- Obliczanie rentowności karty Menu
- Pełne rozliczenie finansowe lokalu
- Kontrolę zakupów
- Rozliczanie pracowników
Oraz posiada wiele innych niezbędnych funkcjonalności do zarządzania finansami lokalu.
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
umów konsultacje
WSPÓŁPRACA
W czym mogę Ci pomóc
Przed podjęciem decyzji o współpracy, ustalamy wspólnie zakres potrzeb z jakimi przyjdzie się nam mierzyć. Precyzyjnie określamy plan działania naprawczego do akceptacji a następnie przystępujemy do współpracy.Oprócz długoterminowych projektów, realizuję również szkolenia i konsultacje.
Szkolenia szyte na miarę
“Każdy, kto przestaje się uczyć, jest stary, bez względu na to, czy ma 20 czy 80 lat. Kto kontynuuje naukę, pozostaje młody. Najwspanialszą rzeczą w życiu jest utrzymywanie swojego umysłu młodym.” HenryFord
Audyty
Nasz audyt to zwykle sprawdzanie dokumentów rachunkowych oraz procedur zarządzania finansami, po którym następuje fizyczne sprawdzenie stanów magazynowych, aby upewnić się, że wszystkie działy przestrzegają udokumentowanego systemu ewidencji transakcji (zakupy, przesunięcia MM, odbiory towarów, zamknięcia zmian, kosztorys receptury, itp). Ma to na celu sprawdzenie poprawności raportów finansowych dostarczonych przez pracowników oraz określić sytuacje finansową lokalu.
Konsultacje
Jednym z głównych powodów, dla których właściciele lokali zatrudniają konsultanta jest możliwość skorzystania z ich specjalistycznej wiedzy. W końcu konsultant będzie miał dogłębną wiedzę na temat technik, strategii i wskaźników zarządzania przychodami, dzięki czemu będzie lepiej wyposażony niż nie jeden z Twoich pracowników.
Analiza rentowności menu
Aby właściwie zaprojektować menu, musisz dobrze zrozumieć ceny każdego elementu menu, koszty jedzenia na porcję oraz marżę. Dzięki temu restauratorzy mogą kategoryzować pozycje menu i sprawdzać, które pozycje przynoszą większe zyski, a które nie przyciągają uwagi i albo trzeba je ponownie przemyśleć, albo całkowicie usunąć z menu.
PRZECZYTAJ WSZYSTKO
umów konsultacje
PROJEKT WSPÓŁPRACY
Wsparcie operacyjne
Jesteśmy z Tobą na każdym etapie wdrożonych rozwiązań i pomagamy zapewnić długoterminowy sukces
Odpowiednia sprzedaż, doświadczenie i kapitał mogą pomóc, ale solidne kontrole finansowe i operacyjne są niezbędne do osiągnięcia długoterminowego sukcesu.
Czy wiesz ile zarabia Twoja restauracja? Zarabianie na stratach, czy to możliwe?
Wszystkie informacje dotyczące finansów Twojej restauracji w jednym, czytelnym miejscu. Wynagrodzenia pracowników, koszty surowca, wydatki operacyjne i opłaty związane z prowadzeniem restauracji. Podsumowania liczbowe i procentowe.
Sprawdź
ARTYKUŁY I RELACJE
Strefa wiedzy

Zasada SMART. Najlepszy sposób na ustanowienie celów rozwoju restauracji w 2023
admin2023-11-01T20:26:55+01:00
Zasada SMART. Najlepszy sposób na ustanowienie celów rozwoju restauracji w 2023. Najlepszy sposób na ustanowienie celów rozwoju restauracji. Jeśli chodzi o prowadzenie restauracji, każdy szczegół ma znaczenie, aby zapewnić sukces…

Jak wprowadzić bezglutenowe opcje do menu restauracji i przyciągnąć nowych klientów w 2023
admin2023-06-08T22:36:40+02:00
Jak wprowadzić bezglutenowe opcje do menu restauracji i przyciągnąć nowych klientów. Wprowadzenie opcji bezglutenowych do menu restauracji przynosi wiele korzyści zarówno dla klientów, jak i dla samego biznesu. Daje to…

Przewodnik po parowaniu piwa i jedzenia.Odkryj świat 5 smaków i rodzajów piwa!
admin2023-06-08T14:52:55+02:00
Przewodnik po parowaniu piwa i jedzenia. Odkryj świat smaków i rodzajów piwa! Odkryj świat parowania piwa i jedzenia! Dowiedz się, jak dobrać smaki, różne rodzaje piwa, wytyczne parowania i więcej….

Korzyści z analizy SWOT w branży gastronomicznej
admin2023-06-05T14:27:07+02:00
Korzyści z analizy SWOT w branży gastronomicznej. Analiza SWOT to narzędzie, które może pomóc restauratorom w zbudowaniu przewagi nad konkurencją. W dzisiejszych czasach rynek restauracyjny jest bardzo konkurencyjny, a restauratorzy…

Zarządzanie trendami w gastronomii w 2023
admin2023-05-21T20:03:53+02:00
Co to są nowoczesne trendy żywieniowe?
Zarządzanie trendami w gastronomii w 2023
Nowoczesne trendy żywieniowe to jedno z najważniejszych zagadnień, które powinno być na bieżąco monitorowane przez właścicieli restauracji. W dzisiejszych czasach…

Czy dyplomacja kulinarna w biznesie gastronomicznym wnosi jakiekolwiek korzyści dla branży?
admin2023-05-10T10:53:00+02:00
Czy dyplomacja kulinarna w biznesie gastronomicznym wnosi jakiekolwiek korzyści dla branży? Kieruję poniższe słowa do właścicieli i menedżerów restauracji oraz osób zainteresowanych tematem turystyki i dyplomacji kulinarnej. Celem tego…