fbpx
strategic

Audyt Finansowy

Zacznijmy od podstaw. Analiza finansowa oparta na danych sprzedażowych, kosztowych i inwentaryzacji. Docieramy do najgłębszych zakamarków struktury finansowej w poszukiwaniu utraconych zysków. Analizujemy  faktury zakupowe, sprzedaż, receptury, koszty stałe i zmienne, kończąc raportem zysków i start restauracji.

financial

Menu Engineering

Inżynieria menu to sposób na ocenę rentowności menu w restauracji. Wykorzystując dane o sprzedaży i kosztach żywności, można wskazać, które dania mają być polecane , wspierane np marketingowo lub usuwane z karty. Wyposażona w te dane inżynieria menu polega na kategoryzowaniu pozycji menu w oparciu o ich popularność (wielkość sprzedaży) i rentowność.

cash

Konsultacje, szkolenia, wsparcie

Wynik finansowy Twojej restauracji to tylko początek działań naprawczych. Nie zostajesz jednak sam z problemem. Wspieramy Cię na każdym kroku, począwszy od szkoleń, konsultacji czy wdrożeniu omówionych zadań, mających na celu poprawę rentowności Twojej restauracji. 

AUTORSKIE OPROGRAMOWANIE DLA HORECA

Profit Manager​

Stworzyliśmy Profit Managera, czyli intuicyjny system nawigowania Twojego biznesu wg zasady - WSZYSTKO SIĘ ZGADZA - sprzedaż, koszty i przede wszystkim ZYSKI! 

Profit Manager w czytelny sposób, w trybie dziennym pokazuje relację zakupów jedzenia i napojów brutto do osiąganego obrotu brutto, równocześnie uwzględniając stany magazynowe wartościowo, także brutto. Zapisz się na darmowy webinar i dowiedz się więcej w jaki sposób prowadzić rentowną restaurcję.  

Profit Manager wspiera:

  • Tworzenie receptur z obliczaniem FC i ceny sprzedaży
  • Obliczanie rentowności karty Menu
  • Pełne rozliczenie finansowe lokalu
  • Kontrolę zakupów 
  • Rozliczanie pracowników

Oraz posiada wiele innych niezbędnych funkcjonalności do zarządzania finansami lokalu.

WSPÓŁPRACA

W czym mogę Ci pomóc

Przed podjęciem decyzji o współpracy, ustalamy wspólnie zakres potrzeb z jakimi przyjdzie się nam mierzyć. Precyzyjnie określamy plan działania naprawczego do akceptacji a następnie przystępujemy do współpracy.Oprócz długoterminowych projektów, realizuję również szkolenia i konsultacje. 

“Każdy, kto przestaje się uczyć, jest stary, bez względu na to, czy ma 20 czy 80 lat. Kto kontynuuje naukę, pozostaje młody. Najwspanialszą rzeczą w życiu jest utrzymywanie swojego umysłu młodym.” HenryFord

dowiedz się więcej+

Nasz audyt to zwykle sprawdzanie dokumentów rachunkowych oraz procedur zarządzania finansami, po którym następuje fizyczne sprawdzenie stanów magazynowych, aby upewnić się, że wszystkie działy przestrzegają udokumentowanego systemu ewidencji transakcji (zakupy, przesunięcia MM, odbiory towarów, zamknięcia zmian, kosztorys receptury, itp). Ma to na celu sprawdzenie poprawności raportów finansowych dostarczonych przez pracowników oraz określić sytuacje finansową lokalu.

dowiedz się więcej +

Jednym z głównych powodów, dla których właściciele lokali zatrudniają konsultanta jest możliwość skorzystania z ich specjalistycznej wiedzy. W końcu konsultant będzie miał dogłębną wiedzę na temat technik, strategii i wskaźników zarządzania przychodami, dzięki czemu będzie lepiej wyposażony niż nie jeden z Twoich pracowników.

dowiedz się więcej +

Aby właściwie zaprojektować menu, musisz dobrze zrozumieć ceny każdego elementu menu, koszty jedzenia na porcję oraz marżę. Dzięki temu restauratorzy mogą kategoryzować pozycje menu i sprawdzać, które pozycje przynoszą większe zyski, a które nie przyciągają uwagi i albo trzeba je ponownie przemyśleć, albo całkowicie usunąć z menu.

dowiedz się więcej +

PROJEKT WSPÓŁPRACY

Wsparcie operacyjne

Jesteśmy z Tobą na każdym etapie wdrożonych rozwiązań i pomagamy zapewnić długoterminowy sukces
Odpowiednia sprzedaż, doświadczenie i kapitał mogą pomóc, ale solidne kontrole finansowe i operacyjne są niezbędne do osiągnięcia długoterminowego sukcesu.

Czy wiesz ile zarabia Twoja restauracja? Zarabianie na stratach, czy to możliwe?

Wszystkie informacje dotyczące finansów Twojej restauracji w jednym, czytelnym miejscu. Wynagrodzenia pracowników, koszty surowca, wydatki operacyjne i opłaty związane z prowadzeniem restauracji. Podsumowania liczbowe i procentowe. 

pl png
ANALIZA RENTOWNOŚCI MENU

INŻYNIERIA MENU = WZROST ZYSKÓW

Inżynieria menu to sposób na ocenę rentowności menu w restauracji. Wykorzystując dane o sprzedaży i kosztach żywności, można wskazać, które dania mają być polecane , wspierane np marketingowo lub usuwane z karty.

ARTYKUŁY I RELACJE

Strefa wiedzy

Zarządzanie trendami w gastronomii w 2023

Zarządzanie trendami w gastronomii w 2023

Co to są nowoczesne trendy żywieniowe? Zarządzanie trendami w gastronomii w 2023 Nowoczesne trendy żywieniowe to jedno z najważniejszych zagadnień, które powinno być na bieżąco monitorowane przez właścicieli restauracji. W dzisiejszych czasach...

CZEKAMY NA CIEBIE

Zapisz się do Newslettera
I bądź z nami na bieżąco
Nie zwlekaj