Finanse w gastronomii

zysk finansowy restauracji vs koszty

Zysk finansowy restauracji vs straty 1:0

Zysk finansowy restauracji vs. straty. Dzisiejszy wpis będzie o tzw. wastage, czyli dość ogólnie mówiąc stratach( kalkulator gastronomiczny), którym każdy zatrudniony lub prowadzący gastronomię musi stawić czoła. W gastronomii starty dzielimy na …

Oszczędzaj na kosztach personelu

Oszczędzaj na kosztach personelu planując skuteczne obłożenie grafików pracy. Kucharz przyrządzający śniadania przez 4 godziny, stawka 18 zł/ h. Wyuczona pomoc kucharza serwująca śniadania przez 4 godziny 13 zł/h. Różnica na 4 …

25% – 30% ? Czy Food Cost ma znaczenie?

Food Cost ma znaczenie, ale nie jest najważniejszy.Na portalu krknews.pl natrafiłem na taką oto konwersację osób prowadzących działalność gastronomiczną i tych niekoniecznie związanych z gastronomią. Zainteresowała mnie wypowiedź pierwszej Pani, …